Ongeval met beklemming in Bakel, met een onverwachte wending (+video)

 

BAKEL – Kermend ligt het slachtoffer tussen de toeschouwers op het kerkplein in Bakel. Zijn onderbeen zit beklemd onder het voorwiel van een terreinwagen, die bij de start van Go for Africa van het talud is gegleden. Gelukkig is de brandweer snel ter plaatse. Maar juist op het moment dat de terreinwagen wordt opgekrikt, breekt in een nabijstaande frietwagen brand uit.

 

De Bakelse brandweer was afgelopen zaterdag gastheer van een voorronde van een zogenaamde 112-wedstrijd. Tien teams van brandweerkorpsen uit de regio kregen ieder 35 minuten de tijd om een meervoudige noodsituatie zo adequaat mogelijk op te lossen. Onderdeel van het scenario was ook de inzet van ambulance en politie.

DSCF0023

Martijn van Kessel, het slachtoffer van de beklemming, is na zijn redding gelukkig snel aanspreekbaar. Hij lacht: “Ik lig wel vaker beklemd. Ik ben acteur fysieke veiligheid. Voor ons bedrijf 2-Rescue kom ik regelmatig in benarde situaties terecht. We worden ingezet voor trainingen van brandweer, ambulance-diensten en defensie. Meestal is dat op een afgesloten terrein. Dat het nu midden in het dorp tussen het publiek gebeurt maakt het levens-echter. En voor mij als acteur ook leuker. Je wilt altijd met de situatie mee-acteren.”

Onder het publiek staat Teun van Dijk. “Ik hoef later niet bij de brandweer”, vertelt de 12-jarige te midden van zijn vrienden, “maar ik heb al vier teams bekeken. Het is mooi om te zien.” Dat beaamt Roel Engelen, die verderop met zijn zoontje staat te kijken: “Het is interessant hoe de brandweerteams het ongeluk oplossen. Je ziet ook duidelijk verschillen in aanpak. Dat is boeiend.”

DSCF0040-1024x768
Ad Vermulst, lid van de vrijwillige Bakelse brandweer, knikt tevreden mee. “We hebben natuurlijk geluk dat we het hier in het centrum kunnen doen. De toeschouwers staan er bovenop en dat voegt echt iets toe. Net als in het echt moeten de deelnemers rekening houden met het publiek. De teams zijn allemaal heel enthousiast over het scenario. Één team overschreed de tijdslimiet, en zelfs dat team was positief. Eigenlijk is het enige wat ontbreekt de zon, dat had het afgemaakt.” Check hier het originele artikel.

Comments are closed.