Realistisch ensceneren en tegenspel

"Als je echt grensverleggend wilt oefenen, moet het scenario de hulpverleners tot het uiterste uitdagen. Dan moet het totale plaatje kloppen. Het scenario en het slachtofferbeeld moeten bij elkaar passen en het tegenspel van de slachtoffers en figuranten moet levensecht zijn. Onze acteurs krijgen een uitvoerige interne opleiding in het uitbeelden van alle denkbare fysieke en psychosociale slachtofferbeelden. Tevens worden zij getraind op de protocollen en werkwijzen van de diensten, waarvoor zij het tegenspel verzorgen. Hierdoor kunnen zij op kwalitatieve wijze deel uit maken van het evaluatieproces. Zo weten ze hoe ze de hulpverleners moeten prikkelen en hoe zij op een ingezette handeling moeten reageren. Veiligheid tijdens de oefeningen staat centraal, zo maakt iedere acteur bijvoorbeeld een LMRA alvorens een object in te stappen.

 Wat wij willen bereiken met onze scenario’s en professionele acteurs is dat de adrenaline bij de hulpverleners daadwerkelijk harder gaat stromen. Dat maakt echt het verschil in het oefen- en trainingsdomein, waardoor de hulpverlener handelt conform zijn protocollen of terugvalt in zijn natuurlijke gedrag."

Niet alleen gespecialiseerd tegenspel maar ook het juiste object met passende details zorgen voor een realistische leeromgeving. Door gebruik te maken van onze unieke database met oefenobjecten vindt u altijd de perfecte locatie passend bij uw oefendoelen.

Met ons getrainde oog voor detail zal ons team er zorg voor dragen dat de deelnemers geconfronteerd worden met een perfecte weerspiegeling van een werkelijk incident.